Bezlepkové koláčiky s Tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie
- 250 g bezlepkovej múky univerzálnej
- 70 g pohánkovej múky
- 100 ml vlažného Juhočeského mlieka
- 1 balenie sušeného droždia
- štipka soli
- 1 vajce
- 3 balenia tvarohového Lipánka
- 35 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 50 g rozpusteného Juhočeského masla
- hrozienka
- vajce na potrenie
- práškový cukor na posypanie
Návod na prípravu
V mise zmiešame vlažné Juhočeské mlieko, droždie a trochu cukru. Necháme cca 10 minút odležať. Potom pridáme vajce, Juhočeské maslo, obe múky, soľ, vanilkový cukor a zbytok cukru. Zmiešame a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole na cca 0,5 cm tenký plát, z ktorého povykrajujeme hrnčekom kolieska. Doprostred dáme lyžičkou tvarohového Lipánka a ozdobíme hrozienkami. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.