Bochníky so syrom Lipánek a slaninou
Ingrediencie (6 bochníkov)
- 225 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok
- 8 g cukru
- 4 g soli
- 55 g Juhočeského masla + 20 g na vytrenie formy
- 200 g slaniny
- 30 g jarnej cibuľky
- 1 balenie syra Lipánek
- 55 ml trvanlivého Juhočeského mlieka
- 170 ml trvanlivej Juhočeskej smotany
Návod na prípravu
Ve veľkej mise zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor a soľ. Pridáme na kocky nakrájané Juhočeské maslo a vypracujeme suchú zmes. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu, syr Lipánek a najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Prilejeme trvanlivé Juhočeské mlieko a trvanlivú Juhočeskú smotanu a vypracujeme hladké cesto. Z cesta tvoríme guľôčky približne o hmotnosti 80 g a ukladáme do vopred vytretej formy na muffiny. Pečieme pri 180 °C cca 25 minút.