myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Bochníky so syrom Lipánek a slaninou

Bochníky so syrom Lipánek a slaninou

Ingrediencie (6 bochníkov)

  • 225 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 8 g cukru
  • 4 g soli
  • 55 g Juhočeského masla + 20 g na vytrenie formy
  • 200 g slaniny
  • 30 g jarnej cibuľky
  • 1 balenie syra Lipánek
  • 55 ml trvanlivého Juhočeského mlieka
  • 170 ml trvanlivej Juhočeskej smotany

 

Návod na prípravu

Ve veľkej mise zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor a soľ. Pridáme na kocky nakrájané Juhočeské maslo a vypracujeme suchú zmes. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu, syr Lipánek a najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Prilejeme trvanlivé Juhočeské mlieko a trvanlivú Juhočeskú smotanu a vypracujeme hladké cesto. Z cesta tvoríme guľôčky približne o hmotnosti 80 g a ukladáme do vopred vytretej formy na muffiny. Pečieme pri 180 °C cca 25 minút.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom