Brownies stromčeky s čokoládovou nátierkou Lipánek
Ingrediencie
- 160 g masla
- 3 ks vajec
- 200 g horkej čokolády
- 150 g cukru
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Na dokonečenie:
- 2× Lipánek čokoládová nátierka
- 80 g horkej čokolády
- 1 lyžica Juhočeského masla
- biela čokoláda a jedlé dekorácie
Postup
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Vajíčka začneme šľahať do svetlej peny. Postupne pridávame cukor. Rozpustenú čokoládu preložíme do väčšej misy a primiešame vyšľahané vajíčka. Nakoniec opatrne vmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C asi 35 minút. Brownies sú hotové, akonáhle sa drobčeky ľahko lepia na špajli.
Po vychladnutí potrieme brownies jednou nátierkou Lipánek. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a brownies ju polejeme. Čokoládu necháme trochu zatuhnúť a potom nakrájame brownies na trojuholníky. K spodu „stromčeka” pripevníme drievko na nanuky. Dozdobíme podľa svojej fantázie napríklad bielou čokoládou, nátierkou Lipánek a trblietavými guličkami.
Autorkou a fotografkou receptu je Míša Poláková