myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Bublanina s Lipánkom bez laktózy a marhuľami

Bublanina s Lipánkom bez laktózy a marhuľami

Ingrediencie

  • 250 g Lipánka bez laktózy 
  • 280 g polohrubej múky + na vysypanie formy 
  • 1 kypriaci prášok 
  • 180 g práškového cukru + na ozdobu 
  • 150 ml oleja + na vytrenie formy na pečenie
  • 2 vajcia
  • čerstvé marhule 

Návod na prípravu

V mise zmiešame múku, kypriaci prášok a cukor. Pridáme olej, vajcia a Lipánka bez laktózy. Všetko dôkladne premiešame. Formu na pečenie vytrieme olejom a vysypeme múkou. Do formy rovnomerne nalejeme cesto. Marhule rozkrojíme na polovicu, zbavíme kôstok a položíme na cesto reznou stranou hore. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 30 minút.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom