Bylinková nátierka s topeným syrom Lipánek, sušenými paradajkami a nakladanými cibuľkami
Ingrediencie
- 5 trojuholníčkov topeného syra Lipánek
- 200 g Juhočeského žervé
- 1 hrsť pažítky
- 1 hrsť petržlenu + na ozdobu
- 2 lyžice sušených paradajok
- štipka údenej papriky
- štipka sušeného cesnaku
- štipka sušenej cibule
- 1 lyžica nakladaných cibuliek + na ozdobu
- soľ
- čierne korenie
- ciabatta
Návod na prípravu
V miske rozmiešame topený syr Lipánek s Juhočeským žervé, údenou paprikou, sušeným cesnakom a sušenou cibuľou. Pažítku s petržlenom nakrájame najemno, sušené paradajky a cibuľku na drobné kocky a pridáme k nátierke. Ciabattu nakrájame na plátky a orestujeme na suchej panvici. Hotovú nátierku natrieme na pečivo a ozdobíme nakladanou cibuľkou a petržlenom.