Cestoviny so zeleninou a omáčkou z taveného syra Lipánek
Ingrediencie (na 2 porcie)
- 250 g cestovín
- 1 balenie taveného syra Lipánek
- 250 ml čerstvej Juhočeskej smotany
- 50 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka
- 10 g hladkej múky
- 20 g Juhočeského masla
- 1 kuracie prsník
- 1 malá plechovka kukurice
- 8 cherry paradajok
- 20 ml olivového oleja
- soľ
- korenie
- štipka muškátového orieška
Návod na prípravu
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. V hrnci rozpustíme Juhočeské maslo, pridáme múku a urobíme zápražku. Do zápražky nalejeme čerstvú Juhočeskú smotanu a čerstvé Juhočeské mlieko. Za stáleho miešania pridáme muškátový oriešok a tavený syr Lipánek. Všetko ochutíme soľou a korením.
Nakrájané kuracie mäso osolíme a restujeme z každej strany 5–6 minút. Potom pridáme kukuricu a rozpolené cherry paradajky. Uvarené cestoviny prelejeme syrovou omáčkou, pridáme zeleninu, premiešame a môžeme servírovať.