Čokoládové suflé so sladkou nátierkou Lipánek
Ingrediencie (2 porcie)
- 2 vanilkové sladké nátierky Lipánek
- 180 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka
- 2 žĺtky
- bielok z 10 vajec
- 80 g cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 50 g kakaa
- 240 g horkej čokolády
- maliny a mäta na ozdobu
- práškový cukor na ozdobu
- Juhočeské maslo a cukor na potrenie formičiek
Návod na prípravu
V mise rozšľaháme žĺtka s cukrom a múkou. Čerstvé Juhočeské mlieko privedieme k varu a za stáleho šľahania pomaly prilievame k žĺtkam. Zmes vrátime do hrnca a zahrievame do zhustnutia.
Do zmesi pridáme čokoládu s kakaom a dôkladne premiešame. Z bielok ušľaháme pevný sneh, do ktorého vmiešame čokoládovú zmes. Formičky na suflé vytrieme Juhočeským maslom, vysypeme cukrom a naplníme po okraj zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút.
Po vybratí posypeme práškovým cukrom, potrieme sladkou nátierkou Lipánek a ozdobíme malinami a mätou