myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Čokoládovo-vanilková bábovka

Čokoládovo-vanilková bábovka

Ingrediencie

  • 100 g vanilkovej nátierky Lipánek
  • 100 g čokoládovej nátierky Lipánek
  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Návod na prípravu

Rúru vyhrejeme na 170 °C. Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny. Múku s práškom do pečiva postupne zamiešame do vyšľahaných vajec.
Cesto rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej zamiešame vanilkovú nátierku Lipánek a do druhej čokoládovú nátierku Lipánek.
Na dno bábovkovej formy striedavo vrstvíme po lyžiciach alebo naberačkou obe cestá. Bábovku pečieme asi 45 minút. Špajlou skúsime či je bábovka upečená - pokiaľ je špajľa suchá, bábovka je hotová.
Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom