Čokoládovo-vanilková bábovka
Ingrediencie
- 100 g vanilkovej nátierky Lipánek
- 100 g čokoládovej nátierky Lipánek
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Návod na prípravu
Rúru vyhrejeme na 170 °C. Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny. Múku s práškom do pečiva postupne zamiešame do vyšľahaných vajec.
Cesto rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej zamiešame vanilkovú nátierku Lipánek a do druhej čokoládovú nátierku Lipánek.
Na dno bábovkovej formy striedavo vrstvíme po lyžiciach alebo naberačkou obe cestá. Bábovku pečieme asi 45 minút. Špajlou skúsime či je bábovka upečená - pokiaľ je špajľa suchá, bábovka je hotová.
Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.