Čokoládový bezlepkový koláč s malinami a tradičným Lipánkom
Ingrediencie
- 230 g kvalitnej horkej čokolády na varenie
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 250 g zmäknutého Jihočeského masla
- 180 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 6 vajec veľkosti M
- 1 balenie Lipánka tradičného
- 200 g malín
- 50 g plátkových mandlí
- Práškový cukor na ozdobu
Návod na prípravu
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Všetky ingrediencie zmiešame v miske a vypracujeme vláčne kompaktné cesto. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Prelejeme cesto do formy a rozotrieme do krajov. Rúru predhrejeme na 180°C stupňov a pečieme 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Lipánka tradičného vložíme do cukrárskeho vrecka a tortu ním ozdobíme. Ďalej zdobíme čerstvými malinami a mandľami. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.