Čokoládový koláč s tvarohovým Lipánkom, hruškami a orechmi
Ingrediencie (na 10 porcií)
- 400 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 200 g kryštálového cukru
- 250 g Juhočeského masla
- 200 ml trvanlivého Juhočeského mlieka
- 50 g tvarohového Lipánka
- 2 vajcia
- 100 g vlašských orechov + na posypanie
- 3 hrušky
Návod na prípravu
Hladkú múku, kakao, prášok do pečiva, cukor a nasekané vlašské orechy zmiešame dohromady. Pridáme trvanlivé Juhočeské mlieko, tvarohového Lipánka, rozpustené Juhočeské maslo, vajcia a jednu hrušku nakrájanú na menšie kúsky. Do formy na biskupský chlebíček postavíme dve hrušky a zalejeme cestom. Posypeme zvyšnými vlašskými orechmi a pečieme pri 180 °C 20 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy a opatrne nakrájame.