Čokoládový koláč so sladkou nátierkou Lipánek
Ingrediencie (na 8 porcií)
- 60 g Juhočeského masla
- 1 balenie sladkej nátierky Lipánek
- 120 g horkej čokolády
- 2 vajcia
- vanilkový extrakt alebo pasta
- 180 g trstinového cukru
- 30 g hladkej múky
- štipka soli
- 10 g kakaa
Návod na prípravu
Vajcia vyšľaháme s cukrom, soľou a vanilkovým extraktom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a necháme ľahko vychladnúť. Primiešame vyšľahané vajcia s cukrom, múku a kakao. Menšiu formu o priemere 20 cm vytrieme Juhočeským maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a pečieme pri 180 °C cca 25 minút. Podávame bohato potreté nátierkou Lipánek.