Cuketový chlebík s tvarohovým Lipánkom a čokoládou
Ingrediencie (1 forma na biskupský chlebíček)
- 150 g horkej čokolády
- 450 g cukety
- 1 balenie tvarohového Lipánka
- 150 g cukru
- 3 vajcia
- 350 g polohrubej múky
- 1 lyžička škorice
- 1 kypriaci prášok
- 200 ml oleja
- kôra z citróna
- soľ
- Juhočeské maslo na vytretie formy
Návod na prípravu
Cuketu olúpeme a nastrúhame nahrubo. Zľahka osolíme a necháme cca 10 minút odpočinúť. Potom z cukety vyžmýkame prebytočnú vodu. V mise zmiešame vajcia, cukor a olej. Prisypeme kypriaci prášok, škoricu, múku, Lipánka, kôru z citróna, cuketu a na kocky nasekanú čokoládu. Poctivo premiešame. Formu vytrieme Juhočeským maslom a vlejeme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 minút. Po upečení potrieme tvarohovým Lipánkom a môžeme podávať.