Flambované ovocie s Lipánkom
Čo budeme potrebovať:
- 1 jablko
- 1 hruška
- ½ manga
- 1 strapec bieleho hrozna
- 0,05 ml brandy
- 1 pomaranč
- 1 lyžicu cukru
- 50 g masla
- 1 Lipánek tvarohový kakao 130 g
Ako na to?
Cukor vysypeme do panvice a zohrejeme (nie je nutné karamelizovať). Pridáme maslo a spojíme s rozpusteným cukrom. Očistené ovocie pokrájame na menšie kocky, vložíme do panvice a riadne premiešame. Prilejeme alkohol, ktorý necháme vzplanúť a ovocie flambujeme. Hneď ako plameň zhasne, alkohol je odparený. Pridáme šťavu z pomaranča a necelú minútu varíme, panvicu potom stiahneme z ohňa. Ovocie ešte za tepla skladáme do nádoby a prekladáme Lipánkom. Zdobiť môžeme čerstvým ovocím či kúskami čokolády.