Francúzsky toast so škoricou, sladkou nátierkou Lipánek, ovocným šalátom a anglickým krémom
Ingrediencie (2 porcie)
- 1 sladká nátierka Lipánek
- 4 plátky toastového chleba alebo 2 silnejšie plátky briošky
- 1 lyžica Juhočeského masla
- štipka škorice
- 200 ml čerstvej Juhočeskej smotany
- 1 vajce
- 500 ml čerstvého Juhočeského mlieka
- 8 žĺtok
- 280 g cukru
- 1 lyžica vanilkovej pasty
- hrsť malín
- hrsť čučoriedok
- ½ jablka
- šťava z polovice citróna
- 1 lyžička práškového cukru
Návod na prípravu
Žĺtka, 250 g cukru a vanilkovú pastu dôkladne vyšľaháme. Čerstvé Juhočeské mlieko privedieme k varu a ⅓ vlejeme k vyšľahaným žĺtkam. Premiešame, nalejeme zvyšok čerstvého Juhočeského mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. V mise zmiešame vajce, čerstvú Juhočeskú smotanu, škoricu a zvyšný cukor. Do zmesi namočíme toastový chlieb na cca 1 minútu z každej strany. Potom orestujeme na panvici s Juhočeským maslom. Ovocie nakrájame, zmiešame s citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Servírujeme poliate anglickým krémom, sladkou nátierkou Lipánek a ovocným šalátom.