myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Galetka s hruškami a Lipánkom tvarohovým

Galetka s hruškami a Lipánkom tvarohovým

Ingrediencie (8 porcií)

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g Juhočeského masla
  • 1 vajce
  • 2 lyžice studenej vody
  • štipka soli
  • 2 Lipánky tvarohové
  • 3–4 hrušky
  • karamel alebo práškový cukor na dokončenie

Návod na prípravu

Múku zmiešame s maslom, vajíčkom, vodou a štipkou soli. Akonáhle vznikne hladké cesto, máme hotovo. Cesto zabalíme do fólie a dáme ho na 30 minút do chladničky.
Medzitým si nakrájame hrušky na tenké plátky.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do kruhu o hrúbke asi 0,5 cm. Plát preložíme na papier na pečenie a na plech. Na cesto natrieme Lipánka, necháme okraje asi 5 cm, ktoré nebudeme potierať. Na Lipánka naskladáme plátky hrušiek. Okraje cesta preložíme cez náplň.
Galetku pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25–30 minút, až kým nebude cesto zlatisté a chrumkavé.
Po upečení môžeme galetku posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť karamelom. Pri podávání pridáme navrch dezertu lyžicu Lipánka.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom