Hrnčekový citrónový koláč s tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie (na 12 porcií)
- 1 hrnček cukru
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 0,5 hrnčeka tvarohového Lipánka
- 1 tvarohový Lipánek na potretie
- 0,5 hrnčeka citrónovej šťavy
- 3/4 hrnčeka oleja
- 3 vajcia
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 1 prášok do pečiva
- Juhočeské maslo a polohrubá múka na vytretie
- javorový sirup
Návod na prípravu
Cukor, vajcia, citrónovú šťavu a olej vyšľaháme. Pridáme múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru a tvarohového Lipánka. Tortovú formu vytrieme Juhočeským maslom a vysypeme múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 45 minút. Vychladený koláč potrieme tvarohovým Lipánkom a prelejeme javorovým sirupom.