myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Jablčný crumble s krémom z tradičného Lipánka

Jablčný crumble s krémom z tradičného Lipánka

Ingrediencie (1 malá forma)

  • 2 balenia tradičného Lipánka
  • 150 ml čerstvej Juhočeskej smotany
  • 1 lyžička práškového cukru 
  • 150 g Juhočeského masla
  • 5–6 jabĺk
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžica vanilkovej pasty
  • 80 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 100 g ovsených vločiek
  • 2 štipky soli

Návod na prípravu

Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Vo veľkej panvici pripravíme karamel z 30 g cukru a 50 g Juhočeského masla. Do karamelu pridáme nakrájané jablká a škoricu. Premiešame a vložíme do malej zapekacej formy potrenej Juhočeským maslom. Zo zvyšného Juhočeského masla, cukru, múky, ovsených vločiek a soli vypracujeme posýpku, ktorú rovnomerne rozložíme na jablká. Crumble pečieme v rúre vyhriatej na 225 °C cca 25 minút. 
V mise vyšľaháme čerstvú Juhočeskú smotanu s práškovým cukrom, vanilkovou pastou a postupne vmiešame tradičného Lipánka. Hotový crumble týmto krémom ozdobíme.

 

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom