myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Jahodová pena s tradičným Lipánkom

Jahodová pena s tradičným Lipánkom

Ingrediencie (na 3 porcie)

  • 350 g mrazených jahôd
  • 3 balenia tradičného Lipánka
  • 100 g cukru
  • 6 g želatíny
  • 250 ml Juhočeskej trvanlivej smotany
  • čerstvé jahody a čučoriedky na ozdobu

Návod na prípravu

Želatínu namočíme do studenej vody. Mrazené jahody s cukrom a trochou vody privedieme k varu. Potom pridáme želatínu, rozmixujeme a precedíme. Trvanlivú Juhočeskú smotanu vyšľaháme s dvoma Lipánkami a primiešame rozmixované jahody. Hotovú zmes vlejeme do misiek a vložíme na noc do chladničky. Ozdobíme čerstvými jahodami, čučoriedkami a tradičným Lipánkom.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom