Karamelizované tyčinky z toastového chleba so škoricou a sladkou nátierkou Lipánek
Ingrediencie (2 porcie)
- 8 plátkov toastového chleba
- 2 sladké nátierky Lipánek
- štipka škorice
- 50 g Juhočeského masla
- 50 g trstinového cukru
- 30 g medu
- štipka soli
- 1 hruška
- čerstvá mäta
Návod na prípravu
Z toastového chleba odkrojíme kôrku a nakrájame ho na širšie tyčinky. V miske zmiešame zmäknuté Juhočeské maslo, cukor, med, škoricu a touto zmesou tyčinky potrieme zo všetkých strán. Premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 18 minút. Sladkú nátierku Lipánek zľahka vyšľaháme a vmiešame do nej na malé kocky nakrájanú olúpanú hrušku a najemno nakrájanú mätu. Upečené tyčinky podávame s ochutenou nátierkou.