myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Koláč z filo cesta s krémom zo sladkej nátierky Lipánek a omáčkou z jahôd

Koláč z filo cesta s krémom zo sladkej nátierky Lipánek a omáčkou z jahôd

Ingrediencie

  • 200 g filo cesta
  • 30 g Juhočeského masla 
  • 300 g čerstvej Juhočeskej smotany
  • 1 lyžica vanilkovej pasty
  • 2 balenia sladkej nátierky Lipánek
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 150 g mrazených jahôd
  • 50 g čerstvých jahôd + na ozdobenie
  • pár lístkov čerstvej bazalky + na ozdobenie
  • 1 lyžička solamylu
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 20 g práškového cukru
  • 3 lyžice vody

Návod na prípravu

Filo cesto potrieme rozpusteným Juhočeským maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 10 min. Studenú čerstvú Juhočeskú smotanu vyšľaháme spoločne so sladkou nátierkou Lipánek, práškovým cukrom, citrónovou šťavou a vanilkovou pastou. V hrnci privedieme k varu mrazené jahody, na kocky nakrájané čerstvé jahody, citrónovú kôru, najemno nakrájanú bazalku, vodu a solamyl. Hotové cesto rozdrobíme, potrieme krémom, zalejeme jahodovou omáčkou a ozdobíme jahodami a bazalkou.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom