Krtkova torta s Tvarohovým Lipánkem
Ingrediencie
Korpus:
- 2 vajcia
- 1 lyžica rumu
- 100 ml oleja
- 180 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 125 ml trvanlivého Juhočeského mlieka
- 2 lyžice kakaa
Plnka:
- 400 ml trvanlivej Juhočeskej smotany na šľahanie
- 100 g tvarohového Lipánka
- 2 stužovače
- 3 banány
- 80 g čokolády na varenie
- 40 g práškového cukru
- múka alebo kokos na vysypanie
Postup
Cukor, olej, rum a žĺtka vyšľaháme. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a trvanlivé Juhočeské mlieko. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a vmiešame do zmesi. Vylejeme do formy vysypanej múkou alebo kokosom a pečieme pri 180 °C cca 30 minút. Vychladnutý korpus vydlabeme, ale necháme okraje cca 1,5 cm. Vydlabanú hmotu nevyhadzujeme. Stužovač zmiešame s cukrom, nahrubo nastrúhanou čokoládou a tvarohovým Lipánkom. Potom pridáme vyšľahanú šľahačku. Banány pozdĺžne prekrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu. Na ne navrstvíme šľahačkovú plnku a vytvoríme kopček. Posypeme vnútrom korpusu a necháme v chladničke pár hodín vychladnúť.