Kuracie prsia so zapečenými zemiakmi so syrom Lipánek
Ingrediencie (na 4 porcie)
- 750 g zemiakov
- 500 ml trvanlivej Juhočeskej smotany na šľahanie
- 2 strúčiky cesnaku
- štipka muškátového orieška
- Juhočeské maslo
- soľ
- čierne korenie
- 2 balenia syra Lipánek
- 4 kuracie prsia
Návod na prípravu
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Vrstvíme do Juhočeským maslom vymastenej formy. Každú vrstvu osolíme a okoreníme. Do každej vrstvy pridáme na plátky nakrájaný cesnak a dochutíme muškátovým orieškom. Zalejeme trvanlivou Juhočeskou smotanou a rozpusteným Juhočeským maslom. Na vrch pokladieme plátky syra Lipánek a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút. Kuracie prsia osolíme, zľahka okoreníme a potrieme Juhočeským maslom. Pečieme v rúre na papieri na pečenie pri 200 °C cca 30 minút alebo opečieme zo všetkých strán na panvici. Hotové kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.