Kysnuté halušky s ovocím a Lipánkom tradičným
Ingrediencie
- 260 ml vody
- 30 g droždia
- 500 g hrubej múky
- 1 lyžička kryštálového cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- 1 Lipánek tradičný bez laktózy
- ovocie a orechy na ozdobenie a dochutenie
- mak
- práškový cukor
Postupne zmiešame všetky ingrediencie v nádobe kuchynského robota a vypracujeme pružné cesto. Poprášené múkou a prikryté čistou utierkou ho necháme pol hodiny vykysnúť. Po vykysnutí prenesieme cesto na dosku a nožom oddeľujeme menšie kúsky do vriacej jemne osolenej vody. Varíme asi 7 minút na miernom plameni. Po uvarení necháme halušky odkvapkať, rozdelíme na taniere, posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom a ozdobíme Lipánkom tradičným, ovocím a orechmi.