myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Levanduľová panna cotta s bielou čokoládou a Lipánkom tradičným

Levanduľová panna cotta s bielou čokoládou a Lipánkom tradičným

Ingrediencie

 

  •     1 hrnček Juhočeského mlieka
  •     ¼ hrnčeka kvetov levandule
  •     ½ hrnčeka cukru
  •     2 plátky želatíny zmäknuté vo vode
  •     1 hrnček Juhočeskej smotany na šľahanie
  •     kôra z 1 citróna
  •     kvety levandule na ozdobenie
  •     100 g bielej čokolády
  •     1 hrnček Juhočeskej smotany
  •     1 balenie Lipánka tradičného

Levanduľu krátko povaríme v Juhočeskom mlieku a necháme cca 5 minút odstáť. Potom precedíme a kvety vyhodíme. Do Juhočeského mlieka dáme cukor a premiešame. Želatínu rozpustíme vo vode podľa návodu a vmiešame do teplého mlieka. Pridáme citrónovú kôru a Juhočeskú smotanu na šľahanie. Zmes vlejeme do hrnčekov a necháme vychladnúť, až kým nestuhne. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme bielu čokoládu spoločne s Juhočeskou smotanou. Na vychladnutú panna cottu dáme vrstvu Lipánka tradičného, zalejeme tenkou vrstvou čokolády, ozdobíme levanduľovými kvetmi a necháme stuhnúť.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom