Levanduľová panna cotta s bielou čokoládou a Lipánkom tradičným
Ingrediencie
- 1 hrnček Juhočeského mlieka
- ¼ hrnčeka kvetov levandule
- ½ hrnčeka cukru
- 2 plátky želatíny zmäknuté vo vode
- 1 hrnček Juhočeskej smotany na šľahanie
- kôra z 1 citróna
- kvety levandule na ozdobenie
- 100 g bielej čokolády
- 1 hrnček Juhočeskej smotany
- 1 balenie Lipánka tradičného
Levanduľu krátko povaríme v Juhočeskom mlieku a necháme cca 5 minút odstáť. Potom precedíme a kvety vyhodíme. Do Juhočeského mlieka dáme cukor a premiešame. Želatínu rozpustíme vo vode podľa návodu a vmiešame do teplého mlieka. Pridáme citrónovú kôru a Juhočeskú smotanu na šľahanie. Zmes vlejeme do hrnčekov a necháme vychladnúť, až kým nestuhne. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme bielu čokoládu spoločne s Juhočeskou smotanou. Na vychladnutú panna cottu dáme vrstvu Lipánka tradičného, zalejeme tenkou vrstvou čokolády, ozdobíme levanduľovými kvetmi a necháme stuhnúť.