Makové palacinky s citrónovým krémom, Lipánkom a čerstvým ovocím
Ingrediencie
- kôra z jedného citróna
- 2 lyžice rozpusteného Juhočeského masla
- 2 vajcia
- 250 g hladkej múky
- 500 ml Juhočeského trvanlivého mlieka
- 3 lyžice maku
- čerstvé ovocie
- práškový cukor
- olej alebo Juhočeské maslo na pečenie palaciniek
Na krém:
- 6 lyžíc citrónového krému lemon curd
- 4 balenia tvarohového Lipánka
- práškový cukor podľa chuti
Postup
Vajcia, Juhočeské mlieko, múku, mak, polovicu nastrúhanej citrónovej kôry a prepustené Juhočeské maslo rozmixujeme dohladka a necháme aspoň 30 minút odležať. Lipánky, cukor a citrónový krém zmiešame a vložíme do chladničky. Na panvici rozohrejeme lyžičku Juhočeského masla či kvapku oleja a nalejeme naberačku cesta. Palacinky opekáme z oboch strán dozlatista. Ovocie opláchneme a nakrájame na malé kocky. Palacinky potrieme krémom, posypeme ovocím, zavinieme a pocukrujeme.