myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Mandľovka s vanilkovou nátierkou Lipánek a ovocným prelivom

Mandľovka s vanilkovou nátierkou Lipánek a ovocným prelivom

Ingrediencie (12 porcií)

  • 1 balenie sladkej nátierky Lipánek
  • 60 g cukru
  • 500 g hladkej múky 
  • 50 g Juhočeského masla
  • 225 ml trvanlivého Juhočeského mlieka
  • 30 g droždia
  • soľ
  • 1 vajce do cesta + 1 vajce na potretie
  • plátky mandlí
  • 2 lyžice medu
  • mrazené ovocie
     

Návod na prípravu

Cukor, múku, droždie, Juhočeské maslo, trvanlivé Juhočeské mlieko a soľ vypracujeme do hladkého cesta. Cesto vyklopíme na dosku posypanú múkou a vyvaľkáme bochníček. Prikryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť. Po vykysnutí bochníček rozkrájame na malé dieliky o hmotnosti cca 60 g. Z každého dielu cesta vyvaľkáme tri pramienky, ktoré navrchu spojíme, a upletieme vrkôčik. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 45 minút kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 15 minút. Medzitým si rozohrejeme mrazené ovocie s medom. Hotové mandľovky po vychladnutí potrieme sladkou nátierkou Lipánek a prelejeme omáčkou z ovocia. 

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom