Obaľovaný syr Lipánek so šunkou a varenými zemiakmi
Ingrediencie
- 200 g syra Lipánek 48%
- 100 g šunky podľa výberu
- 400 g zemiakov
- olej
- tatarská omáčka alebo majonéza
- pažítka
- Juhočeské maslo
Trojobal:
- hladká múka
- čerstvé Juhočeské mlieko
- 1 vajce
- soľ
- strúhanka
Návod na prípravu
Zemiaky olúpeme, nakrájame a varíme v osolenej vode do mäkka. Na plátok syra Lipánek položíme plátok šunky a takto pokračujeme. Končíme plátkom syra Lipánek. Kto bude chcieť, môže vykrojiť syr Lipánek do rôznych tvarov, prípadne stačí rozkrojiť na dva trojúholníky. Obalíme dvakrát v trojobale a vyprážame vo väčšom množstve oleja. Podávame s varenými zemiakmi preliatymi prepusteným Juhočeským maslom, tatarskou omáčkou a posypané pažítkou.