myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Opečené zemiakové šišky s makom a s krémom z tradičného Lipánka

Opečené zemiakové šišky s makom a s krémom z tradičného Lipánka

Ingrediencie (2 porcie)

  • 400 g zemiakov
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 220 g hrubej múky
  • 1 lyžica cukru
  • 0,5 lyžice maku
  • 50 g Juhočeského masla
  • 2 balenia tradičného Lipánka
  • 100 g mrazených čučoriedok alebo lesnej zmesi
  • 0,5 lyžice citrónovej šťavy
  • 1,5 lyžice práškového cukru
  • kôra z polovice citróna

Návod na prípravu

Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Potom ich nastrúhame, zasypeme múkou, osolíme, pridáme vajce a spracujeme zemiakové cesto. Z cesta vyvaľkáme dlhé valčeky, z ktorých nakrájame prúžky a vytvarujeme šišky. Vhodíme do vriacej vody a varíme cca 4 minúty. Mak zmiešame s práškovým cukrom. Mrazené ovocie rozmrazíme a zmiešame s tradičným Lipánkom, dochutíme práškovým cukrom, citrónovou šťavou a kôrou. Šišky posypeme makom a prelejeme krémom a rozpusteným Juhočeským maslom.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom