Ingrediencie
Piškóta:
- 4 vajcia
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
Náplň:
- 2 balenia tradičného Lipánka
- 2 lyžice plátkov kokosu
- 2 lyžice hrozienok (môžeme ich vopred namočiť v rume)
- 100 g hotového vanilkového pudingu
- 80 g zmäknutého Juhočeského masla (nie rozpusteného)
Návod na prípravu
Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a odložíme nabok. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme pevnú svetlú penu, do ktorej pomaly stierkou zamiešame bielka. Potom postupne vmiešame hrubú múku. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 5–10 minút. Maslo vyšľaháme s cukrom. Pomaly pridávame a zašľahávame studený puding, až kým sa nevytvorí hustý krém, do ktorého jemne vmiešame Lipánky, kokos a hrozienka. Upečený plát cesta ešte teplý potrieme krémom a zamotáme. Necháme odpočinúť v chladničke. Nakrájame na cca 2 cm tenké plátky.