myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Piškótová roláda s tradičným Lipánkom, kokosom a hrozienkami

Piškótová roláda s tradičným Lipánkom, kokosom a hrozienkami

Ingrediencie

Piškóta:

  • 4 vajcia
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky

Náplň:

  • 2 balenia tradičného Lipánka
  • 2 lyžice plátkov kokosu
  • 2 lyžice hrozienok (môžeme ich vopred namočiť v rume)
  • 100 g hotového vanilkového pudingu
  • 80 g zmäknutého Juhočeského masla (nie rozpusteného)

Návod na prípravu

Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a odložíme nabok. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme pevnú svetlú penu, do ktorej pomaly stierkou zamiešame bielka. Potom postupne vmiešame hrubú múku. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 5–10 minút. Maslo vyšľaháme s cukrom. Pomaly pridávame a zašľahávame studený puding, až kým sa nevytvorí hustý krém, do ktorého jemne vmiešame Lipánky, kokos a hrozienka. Upečený plát cesta ešte teplý potrieme krémom a zamotáme. Necháme odpočinúť  v chladničke. Nakrájame na cca 2 cm tenké plátky.
cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom