Piškótová torta s ovocím a Lipánkom
Ingrediencie
Piškóta:
- 1 ks vanilkový cukor
- 2 ks vajec
- 2 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice cukru
- olej na vymazanie formy
- kokos na vysypanie formy
Krém:
- 260 g Lipánek tradičný
- cukor múčka podľa chuti
- čerstvé ovocie (jahody, čučoriedky, maliny…)
Návod na přípravu
Žĺtky vymiešame s cukrom do hladkého krému a potom pridáme múku. Bielky vyšľaháme do snehu a po vyšľahaní pomaly zapracujeme do cesta na piškótu. Formu na tortu vymažeme olejom a vysypeme kokosom. Vylejeme dovnútra cesto a pečieme dozlatista asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Ovocie opláchneme a nakrájame na kocky. Lipánka tradičného môžeme dosladiť cukrom múčkou podľa chuti a premiešame. Na polovicu piškóty natrieme 130 g Lipánka tradičného, posypeme polovicou ovocia a priklopíme druhou časťou piškóty. Tú natrieme zvyšnými 130 g Lipánka tradičného a posypeme ovocím. Necháme v chladničke stuhnúť a môžeme podávať :)