Piškótové rezy s krémom z tvarohového Lipánka
Ingrediencie
Piškóta:
- 120 g Juhočeského masla + na vymazanie formy
- 200 g cukru
- 200 g hladkej múky + na vysypanie formy
- soľ
- 13 g kypriaceho prášku
- 4 vajcia
- 80 ml oleja
- 70 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka
- 5 g vanilkovej pasty
Sirup:
- 150 g cukru
- 100 g vody
Krém:
- 200 ml čerstvej Juhočeskej smotany
- 1 balenie tvarohového Lipánka
- 50 g roztlačených čučoriedok
- 10 g práškového cukru
Návod na prípravu
Zmiešame múku, cukor, soľ, kypriaci prášok, vajcia, olej, čerstvé Juhočeské mlieko, Juhočeské maslo a vanilkovú pastu. Formu vymastíme Juhočeským maslom a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 190 ° C cca 25 minút. Medzitým si pripravíme sirup. Cukor zmiešame vo vode a varíme do zhustnutia. Po upečení prelejeme piškótu cukrovým sirupom. Tvarohový Lipánek, čerstvú Juhočeskú smotanu, cukor a čučoriedky vyšľaháme a zmesou potrieme vychladnutú piškótu.