myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Ryžové gule so syrom Lipánek plnené mletým mäsom

Ryžové gule so syrom Lipánek plnené mletým mäsom

Ingrediencie (na 12 gulí)

Ryžové gule:

  • 250 g ryže arborio
  • 1,3 l vody
  • 20 g Juhočeského masla
  • soľ
  • olivový olej
  • 50 g syra Lipánek 48%

 

Mäsová zmes:

  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 0,5 cibuľa
  • 200 ml sekaných paradajok
  • 100 g syra Lipánek 48%
  • 20 g Juhočeského masla
  • soľ
  • korenie
  • 50 g mrazeného hrášku
  • 200 g hladkej múky
  • 300 g strúhanky
  • olej na vyprážanie

 

Návod na prípravu

Do hrnca nalejeme olivový olej, zľahka opražíme suchú ryžu, zalejeme 1 litrom vody, osolíme a varíme do zmäknutia. Po uvarení vmiešame 50 g syra Lipánek a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme mäsovú zmes. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, paradajky, osolíme a okoreníme. Varíme cca 30 minút. Nakoniec pridáme hrášok a zvyšok syra Lipánek. Zo studenej ryže vytvarujeme guličky, do ktorých urobíme prstom jamku a naplníme ich mäsovou zmesou. Múku zmiešame s 300 ml vody. Hotové guličky obalíme v múke a strúhanke. Obalenie opakujeme dvakrát. Pečieme vo väčšom množstve oleja dozlatista.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom