Sekaný maslový rezeň so syrom Lipánek 48% a zemiakmi
Ingrediencie
- 1 balenie syra Lipánek 48%
- 700 g mletého mäsa mix
- 150 ml čerstvej Juhočeskej smotany
- 2 vajcia
- 2 lyžice strúhanky
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 2 štipky muškátového orieška
- kôra z jedného citróna
- 400 g grenaille zemiakov
- 1 hrsť redkvičiek
- 0,5 póru
- 1 hrsť pažítky
- 1 lyžica Juhočeského masla
- 1 lyžica olivového oleja
Návod na prípravu
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Vo väčšej mise zmiešame mäso so strúhankou, na kocky nakrájaným syrom Lipánek 48%, Juhočeským maslom, vajíčkom, čerstvou Juhočeskou smotanou, tymiánom, muškátovým orieškom, citrónovou kôrou, soľou a čiernym korením. Zo zmesi vytvoríme rezne, ktoré položíme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30–40 minút. Uvarené zemiaky prekrojíme na polovicu, redkvičky a pór nakrájame na väčšie kusy a všetko orestujeme na panvici s olivovým olejom. Hotové rezne servírujeme so zeleninou, ktorú posypeme najemno nakrájanou pažítkou.