myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Sekaný maslový rezeň so syrom Lipánek 48% a zemiakmi

Sekaný maslový rezeň so syrom Lipánek 48% a zemiakmi

Ingrediencie

  • 1 balenie syra Lipánek 48%
  • 700 g mletého mäsa mix
  • 150 ml čerstvej Juhočeskej smotany
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice strúhanky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 2 štipky muškátového orieška 
  • kôra z jedného citróna
  • 400 g grenaille zemiakov 
  • 1 hrsť redkvičiek
  • 0,5 póru
  • 1 hrsť pažítky
  • 1 lyžica Juhočeského masla
  • 1 lyžica olivového oleja

Návod na prípravu

Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Vo väčšej mise zmiešame mäso so strúhankou, na kocky nakrájaným syrom Lipánek 48%, Juhočeským maslom, vajíčkom, čerstvou Juhočeskou smotanou, tymiánom, muškátovým orieškom, citrónovou kôrou, soľou a čiernym korením. Zo zmesi vytvoríme rezne, ktoré položíme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30–40 minút. Uvarené zemiaky prekrojíme na polovicu, redkvičky a pór nakrájame na väčšie kusy a všetko orestujeme na panvici s olivovým olejom. Hotové rezne servírujeme so zeleninou, ktorú posypeme najemno nakrájanou pažítkou.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom