Škoricové rolky z kysnutého cesta so sladkou nátierkou Lipánek
Ingrediencie
-
400 g hladkej múky
-
250 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka
-
45 g Juhočeského masla
-
2 lyžice cukru
-
0,5 kocky droždia
-
soľ
Náplň:
- 100 g cukru
- 1 lyžica škorice
- 1 balenie sladkej nátierky Lipánek
- + 1 balenie sladkej nátierky Lipánek na potrenie (podľa chuti)
Návod na prípravu
Hladkú múku, droždie, soľ, cukor, rozpustené Juhočeské maslo a vlažné čerstvé Juhočeské mlieko premiešame a vzniknuté cesto necháme vykysnúť. V miske zmiešame cukor, škoricu a jedno balenie sladkej nátierky Lipánek. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý potrieme náplňou a zrolujeme ako roládu. Potom nakrájame na cca 2 cm široké slimáky, poukladáme do formy vyloženej papierom na pečenie a necháme 15 minút kysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút. Hotové slimáky necháme vychladnúť a môžeme potrieť sladkou nátierkou Lipánek.