myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Škoricové rolky z kysnutého cesta so sladkou nátierkou Lipánek

Škoricové rolky z kysnutého cesta so sladkou nátierkou Lipánek

Ingrediencie 

  • 400 g hladkej múky

  • 250 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka

  • 45 g Juhočeského masla

  • 2 lyžice cukru

  • 0,5 kocky droždia

  • soľ
     

Náplň:

  • 100 g cukru
  • 1 lyžica škorice
  • 1 balenie sladkej nátierky Lipánek
  • + 1 balenie sladkej nátierky Lipánek na potrenie (podľa chuti)

Návod na prípravu

Hladkú múku, droždie, soľ, cukor, rozpustené Juhočeské maslo a vlažné čerstvé Juhočeské mlieko premiešame a vzniknuté cesto necháme vykysnúť. V miske zmiešame cukor, škoricu a jedno balenie sladkej nátierky Lipánek. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý potrieme náplňou a zrolujeme ako roládu. Potom nakrájame na cca 2 cm široké slimáky, poukladáme do formy vyloženej papierom na pečenie a necháme 15 minút kysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút. Hotové slimáky necháme vychladnúť a môžeme potrieť sladkou nátierkou Lipánek.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom