Sladká ryža s pudingom, marhuľami a Tradičným Lipánkom
Ingrediencie
- 400 g ryže
- štipka soli
- 1,5 l Juhočeského mlieka
- 80 g Juhočeského masla
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 180 g cukru
- marhule
- 2 balenia tradičného Lipánka
Návod na prípravu
Ryžu prepláchneme, prilejeme cca liter Juhočeského mlieka, cukor, soľ a varíme do zmäknutia. Podľa potreby dolievame mlieko v priebehu varenia. Po uvarení pridáme Juhočeské maslo a premiešame. Pri chladnutí kaše je ešte treba dolievať mlieko, aby príliš nezhustla. Medzitým si podľa návodu uvaríme pudingy, ktoré potom vmiešame do ryže. Marhule pokrájame na menšie kúsky. Zapekaciu misu vyložíme papierom na pečenie a striedavo vrstvíme ryžovú kašu a pokrájané marhule. Priklopíme a pečieme pri 180 °C 35-40 minút. Podávame s tradičným Lipánkom a ovocím.