myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Sladký dyňový chlebík s hrozienkami a tvarohovým Lipánkom

Sladký dyňový chlebík s hrozienkami a tvarohovým Lipánkom

Ingrediencie (1 forma na biskupský chlebíček)

  • 190 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 1/2 lyžičky strúhaného muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky perníkového korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 30 g hrozienok
  • 2 vajcia
  • 300 g dyne hokaido 
  • 150 g Juhočeského masla
  • 1 balenie tvarohového Lipánka

Návod na prípravu

Juhočeské maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do misy nastrúhame dyňu, osolíme a necháme „vypotiť“. Vyžmýkame prebytočnú tekutinu a pridáme vajce, vychladnuté Juhočeské maslo a zľahka prešľaháme metličkou. Všetky suché ingrediencie spolu premiešame v miske a pridáme k tekutej zmesi. Cesto dobre zamiešame, a nakoniec vmiešame tvarohového Lipánka. Formu na biskupský chlebíček vytrieme Juhočeským maslom, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Chlieb pečieme pri 180 °C asi 20 minút.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom