myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Syrový quiche s topeným syrom Lipánek, pórom a šampiňónmi

Syrový quiche s topeným syrom Lipánek, pórom a šampiňónmi

Ingrediencie

Cesto:

  • 260 g hladkej múky
  • 130 g Juhočeského masla
  • 60 g studenej vody
  • štipka soli

Náplň:

  • 1 Lipánek topený syr
  • 1 Juhočeská smotana
  • 5 vajec
  • 250 g šampiňónov
  • 1 menší pór
  • 2 lyžice masla
  • soľ, čierne korenie

Na dokončenie:

  • červená cibuľa
  • 3 šampiňóny
  • 50 g plátkového syra Lipánek gouda

Návod na prípravu

Maslo nakrájame na kocky a zapracujeme ho do múky so štipkou soli. Vznikne nám hmota, ktorú spojíme pridaním vody. Cesto príliš nemiesime, akonáhle drží pohromade, je hotové. Dáme ho aspoň na 2 hodiny odpočinúť do chladničky.
Vychladené cesto rozvaľkáme na tenkú placku, ktorú premiestnime do koláčovej formy. Okraje pritlačíme k forme a odrežeme prevísajúce časti. Cesto poprepichujeme vidličkou a prikryjeme ho papierom na pečenie s fazuľou alebo inou strukovinou. Cesto tak bude po upečení krásne rovné. Dáme ho piecť na 10 minút pri 180 °C.

Medzitým si pripravíme náplň. V panvici na sucho orestujeme nakrájané a olúpané šampiňóny. Potom pridáme maslo s pórom a restujeme ďalších 5 minút. Nakoniec pridáme topený syr a trochu smotany, v ktorej syr rozpustíme. Zmes preložíme na predpečený korpus.

V miske rozmiešame vajíčka so zvyšnou smotanou a soľou a nalejeme ich na korpus. Na vrch môžeme quiche dozdobiť šampiňónmi, cibuľou a syrom.

Dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na ďalších 30 minút do zlatista.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom