Talianske bochníky plnené tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie (6 porcií)
- 80 ml čer80 ml čerstvého Juhočeského mlieka
- 320 g hladkej múky
- 42 g cukru
- 5 g soli
- 3 vajcia
- 7 g instantného droždia
- 90 g Juhočeského masla
- kôra z polovice citróna
Krém:
- 100 ml čerstvej Juhočeskej smotany
- 100 g tvarohového Lipánka
- 10 g práškového cukru
Návod na prípravu
Čerstvé Juhočeské mlieko povaríme s 20 g múky do jemnej kaše. Zbytok múky zmiešame s cukrom, soľou, citrónovou kôrou, vajíčkami a droždím. Nakoniec postupne pridávame zmäknuté Juhočeské maslo a kašu z čerstvého Juhočeského mlieka. Vzniknuté cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť. Po vykysnutí vytvarujeme z cesta zhruba šesť bochníkov, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalšiu cca 1 hodinu kysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 minút. Čerstvú Juhočeskú smotanu vyšľaháme s cukrom a vmiešame tvarohový Lipánek. Upečené bochníky po vychladnutí rozrežeme a naplníme krémom.