myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Trhací chlieb so syrom Lipánek gouda

Trhací chlieb so syrom Lipánek gouda

Indrediencie (8 porcií)

  • 320 g hladkej múky
  • 80 g celozrnnej žitnej múky
  • 20 g olivového oleja
  • 250 g vlažnej vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 9 g soli
  • 1/2 lyžičky drvenej rasce

Náplň:

  • 3× sýr Lipánek gouda

Cesnakové maslo:

  • 100 g Juhočeského masla izbovej teploty

  • 3 strúčiky cesnaku

  • hrsť nasekaných bylín

  • štipka soli

Návod na prípravu

Suroviny na cesto spracujeme v robote na cesto alebo ručne, a necháme hodinu kysnúť. Medzitým si pripravíme bylinkové maslo. Maslo v miske zmiešame s prelisovaným cesnakom, bylinkami a soľou. Formu na biskupský chlebíček vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Môžeme ju tiež vyložiť papierom na pečenie. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej ploche na veľký plát (približne 50×40 cm). Potrieme ho bylinkovým maslom a rozmiestnime naňho plátky syra. Po dlhšej strane rozkrájame plát na 4 pruhy. Tie naskladáme na seba a nakrájame na cca 8 cm dlhé obdĺžniky. Vrstvíme ich do pripravenej formy „nastojato”. Chlebík necháme ešte 30 minút kysnúť a potom ho pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 40 minút do zlatista.

 

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom