myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými orechmi

Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými orechmi

Ingrediencie (4 porcie)

  • 2 ks Lipánka vanilkového
  • 140 g Juhočeskej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru (alebo podľa chuti)
  • piškóty
  • 2 jablká
  • ½ lyžičky škorice

Na čokoládovú polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 ml Juhočeskej smotany

Na karamelizované orechy:

  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica Juhočeského masla
  • 100 g orechov

Návod na prípravu

Jabĺčka zbavíme jadierok a nakrájame ich na kúsky. Dáme do hrnca, pridáme škoricu a cca 100 ml vody. Jablka varíme, až kým nezmäknú, potom ich necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme do tuha. K smotane pridáme Lipánkov a cukor. Metlou všetko spojíme v hladký krém, ktorý necháme vychladiť v chladničke, než pripravíme čokoládu a orechy.
Na čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu spoločne so smotanou. Miešame, až kým nevznikne hladká a lesklá poleva.
Za stáleho miešania necháme v hrnci rozpustiť cukor, až kým nezíska zlatistú farbu. Pridáme maslo a miešame, až kým sa všetko nespojí. Do karamelu nasypeme orechy a rýchlo premiešame, aby sa obalili. Orechy preložíme na papier na pečenie, rozotrieme ich a necháme vychladnúť.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom