myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Zapečené farebné cestoviny s Lipánkom Zlaťáčkom, kuracím mäsom, pórom, paradajkami a horčičnou omáčkou

Zapečené farebné cestoviny s Lipánkom Zlaťáčkom, kuracím mäsom, pórom, paradajkami a horčičnou omáčkou

Ingrediencie (2 porcie)

  • 200 g farebných cestovín
  • 2 balenia Lipánka Zlaťáčka
  • 200 g kuracích pŕs
  • ½ póru
  • 10 cherry paradajok
  • 20 g hladkej múky
  • 1 lyžica Juhočeského masla
  • olivový olej
  • 250 ml Juhočeskej smotany
  • 100 ml slepačieho vývaru
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • soľ
  • korenie

Návod na prípravu

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, orestujeme na lyžici olivového oleja, osolíme a okoreníme. Na Juhočeskom masle orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme múku, slepačí vývar, obe horčice a privedieme do varu. Potom prilejeme Juhočeskú smotanu, soľ, korenie a chvíľu povaríme. Do zapekacej formy vložíme cestoviny, kuracie mäso, cherry paradajky, zalejeme omáčkou a posypeme nakrájaným syrom Lipánek Zlaťáček. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C cca 15–20 minút.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom