Zapečené farebné cestoviny s Lipánkom Zlaťáčkom, kuracím mäsom, pórom, paradajkami a horčičnou omáčkou
Ingrediencie (2 porcie)
- 200 g farebných cestovín
- 2 balenia Lipánka Zlaťáčka
- 200 g kuracích pŕs
- ½ póru
- 10 cherry paradajok
- 20 g hladkej múky
- 1 lyžica Juhočeského masla
- olivový olej
- 250 ml Juhočeskej smotany
- 100 ml slepačieho vývaru
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice
- soľ
- korenie
Návod na prípravu
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, orestujeme na lyžici olivového oleja, osolíme a okoreníme. Na Juhočeskom masle orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme múku, slepačí vývar, obe horčice a privedieme do varu. Potom prilejeme Juhočeskú smotanu, soľ, korenie a chvíľu povaríme. Do zapekacej formy vložíme cestoviny, kuracie mäso, cherry paradajky, zalejeme omáčkou a posypeme nakrájaným syrom Lipánek Zlaťáček. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C cca 15–20 minút.