Zapečené kuracie prsia so syrom Lipánek a paradajkami
Ingrediencie (2 porcie)
- 2 kuracie prsia
- 1 balenie syra Lipánek
- 5 väčších zemiakov
- 1 lyžica Juhočeského masla + na pečenie
- 1 väčšia paradajka
- 6 cherry paradajok + 2 na ozdobenie
- 50 g póru
- hrsť pažítky
- hrsť čerstvej bazalky
- 1 lyžička hladkej múky
- 200 ml vývaru
- 150 ml čerstvej Juhočeskej smotany
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžica olivového oleja
Návod na prípravu
Kuracie prsia rozkrojíme zo strany a vytvoríme vrecko, ktoré osolíme, okoreníme a naplníme na plátky nakrájanou paradajkou a syrom Lipánek. Potrieme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C cca 15 minút. Zemiaky olúpeme, rozkrojíme a uvaríme v slanej vode. Pór nakrájame na kolieska, cherry paradajky rozkrojíme na polovicu a orestujeme na Juhočeskom masle. Zasypeme múkou, vývarom a čerstvou Juhočeskou smotanou. Dochutíme soľou a čiernym korením. Varené zemiaky prelejeme a rozpusteným Juhočeským maslom, posypeme najemno nasekanou pažítkou, na ne položíme kuracie prsia, prelejeme omáčkou a ozdobíme paradajkami a čerstvou bazalkou.