myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Zapečené noky so syrom Lipánek, ružičkovým kelom a slaninou

Zapečené noky so syrom Lipánek, ružičkovým kelom a slaninou

Ingrediencie (na 2 porcie)

  • 300 g gnocchi
  • 80 g Juhočeského masla
  • olivový olej
  • 35 g hladkej múky
  • 300 ml trvanlivého Juhočeského mlieka
  • muškátový oriešok
  • 2 balenia syra Lipánek
  • 150 g ružičkového kelu
  • 80 slaniny

Návod na prípravu

Gnocchi uvaríme podľa návodu. Slaninu a kel si nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme Juhočeské maslo a hladkú múku a vymiešame zápražku. Potom pridáme mlieko, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok a jedno balenie syra Lipánek. Miešame do zhustnutia. Na panvici s olivovým olejom opečieme slaninu a kel, osolíme a okoreníme. Uvarené gnocchi zmiešame so slaninou a kelom. Preložíme do zapekacej misy, zalejeme syrovou omáčkou a navrch položíme zvyšné plátky syra Lipánek. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom