Zapečené noky so syrom Lipánek, ružičkovým kelom a slaninou
Ingrediencie (na 2 porcie)
- 300 g gnocchi
- 80 g Juhočeského masla
- olivový olej
- 35 g hladkej múky
- 300 ml trvanlivého Juhočeského mlieka
- muškátový oriešok
- 2 balenia syra Lipánek
- 150 g ružičkového kelu
- 80 slaniny
Návod na prípravu
Gnocchi uvaríme podľa návodu. Slaninu a kel si nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme Juhočeské maslo a hladkú múku a vymiešame zápražku. Potom pridáme mlieko, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok a jedno balenie syra Lipánek. Miešame do zhustnutia. Na panvici s olivovým olejom opečieme slaninu a kel, osolíme a okoreníme. Uvarené gnocchi zmiešame so slaninou a kelom. Preložíme do zapekacej misy, zalejeme syrovou omáčkou a navrch položíme zvyšné plátky syra Lipánek. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.