Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuracím mäsom, bešamelom, hráškom, kukuricou a mrkvou
Ingrediencie (2 porcie)
- 2 balenia Lipánka Zlaťáčka
- 2 kuracie prsia
- 1 lyžička Juhočeského masla
- 1 lyžička hladkej múky
- ½ l čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka
- 2 lyžice čerstvej Juhočeskej smotany
- štipka muškátového orieška
- hrsť baby mrkvy
- hrsť hrášku
- hrsť kukurice
- hrsť nakrájanej pažítky
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžica oleja
Návod na prípravu
Kuracie prsia nakrájame na kocky a orestujeme na oleji spolu so zeleninou. Posypeme čiernym korením a osolíme. V hrnci na Juhočeskom masle orestujeme múku cca 2–3 minúty. Pridáme čerstvé Juhočeské mlieko, čerstvú Juhočeskú smotanu, na menšie kúsky nakrájaný syr Lipánek Zlaťáček (trochu necháme bokom), muškátový oriešok, osolíme a posypeme čiernym korením. Do zapekacej misy pridáme kuracie mäso so zeleninou, zalejeme syrovou omáčkou a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C dozlatista. Po upečení ozdobíme pažítkou a podávame s bagetou.