myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuracím mäsom, bešamelom, hráškom, kukuricou a mrkvou

Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuracím mäsom, bešamelom, hráškom, kukuricou a mrkvou

Ingrediencie (2 porcie)

  • 2 balenia Lipánka Zlaťáčka
  • 2 kuracie prsia
  • 1 lyžička Juhočeského masla 
  • 1 lyžička hladkej múky 
  • ½ l čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka
  • 2 lyžice čerstvej Juhočeskej smotany
  • štipka muškátového orieška 
  • hrsť baby mrkvy
  • hrsť hrášku
  • hrsť kukurice
  • hrsť nakrájanej pažítky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica oleja

Návod na prípravu

Kuracie prsia nakrájame na kocky a orestujeme na oleji spolu so zeleninou. Posypeme čiernym korením a osolíme. V hrnci na Juhočeskom masle orestujeme múku cca 2–3 minúty. Pridáme čerstvé Juhočeské mlieko, čerstvú Juhočeskú smotanu, na menšie kúsky nakrájaný syr Lipánek Zlaťáček (trochu necháme bokom), muškátový oriešok, osolíme a posypeme čiernym korením. Do zapekacej misy pridáme kuracie mäso so zeleninou, zalejeme syrovou omáčkou a posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C dozlatista. Po upečení ozdobíme pažítkou a podávame s bagetou.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom