myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Zemiaky plnené lososom, syrom Lipánek 48 % a špenátom

Zemiaky plnené lososom, syrom Lipánek 48 % a špenátom

Ingrediencie

  • 1 balenie syra Lipánek 48 %
  • 5 väčších zemiakov
  • 200 g lososa
  • 2 hrste baby špenátu
  • 200 ml čerstvej Juhočeskej smotany 
  • štipka muškátového orieška 
  • 2 lyžice Juhočeského masla + na pečenie
  • 3 lyžice olivového oleja 
  • 2 žĺtky
  • soľ
  • čierne korenie
  • hrsť pažítky
  • 5 vetvičiek tymiánu
  • hrubozrnná horčica + nakladaná červená cibuľa

Návod na prípravu

Zemiaky umyjeme a každý zabalíme zvlášť do alobalu s tymiánom, olivovým olejom a soľou. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30–40 minút podľa veľkosti. Upečené zemiaky vyberieme z alobalu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Lososa osolíme, posypeme čiernym korením a pečieme na panvici s rozohriatym Juhočeským maslom kožou dolu. Po cca 4 minútach otočíme a pečieme ďalších cca 5 minút. Vychladnuté zemiaky rozkrojíme na polovicu a vydlabeme. Vydlabané vnútro vidličkou alebo metličkou zmiešame so žĺtkom, ohriatym Juhočeským maslom a čerstvou smotanou. Pridáme muškátový oriešok, najemno nakrájanú pažítku, natrhaného lososa, špenát a na kocky nakrájaný syr Lipánek 48 %. Dochutíme soľou a čiernym korením. Hotovou zmesou naplníme vydlabané polovice zemiakov a zapečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 10 minút. Podávame s hrubozrnnou horčicou a nakladanou červenou cibuľkou.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom