Zmrzlinové cukríky v čokoláde s Tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie
- 200 g práškového cukru
- 250 ml Juhočeskej trvanlivej smotany na šľahanie
- 45 ml Juhočeského trvanlivého mlieka
- 5 g vanilkovej pasty
- 1 vanilkový cukor
- 7 žĺtok
- 2 balenia tvarohového Lipánka
- kakao
Postup
Žĺtky vymiešame s oboma cukrami do svetlej peny. Vanilkovú pastu povaríme v Juhočeskom trvanlivom mlieku zmiešanom s Juhočeskou trvanlivou smotanou. Potom všetko precedíme do žĺtkovej peny a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia.Vychladnutú zmes premiešame s tvarohovým Lipánkom a nalejeme do silikónovej formy. Vložíme do mrazničky minimálne na 5 hodín stuhnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vyberieme zmrzlinu a do každého cukríka zapichneme špáratko. Ako ďalší krok je potreba každý cukrík rýchlo ponoriť do čokolády a ihneď vložiť do mrazničky. Po cca 30 minútach sú cukríky hotové. Obalíme v kakau a môžeme podávať.