myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Lipánkoviny

Ako prekabátiť s Lipánkom laktózovú intoleranciu

V Českej republike trpí až 20 percent obyvateľov intoleranciou laktózy, a to bez výnimky veľkí aj malí. Bežnou reakciou je v takom prípade vyradenie mlieka a mliečnych produktov z jedálneho lístka. Teraz už to však nie je nutné. Juhočeská Madeta, ktorá sa snaží myslieť na všetkých zákazníkov, zaradila do svojho portfólia aj produkty so zníženým obsahom laktózy.

Ako prekabátiť s Lipánkom laktózovú intoleranciu

Pochutnať si môžete bez problémov na výrobkoch, ktoré jej obsahujú menej než 0,01 percenta: na Juhočeskej kyslej smotane, Juhočeskom jogurte Nature, Juhočeskom jahodovom jogurte Nature, Juhočeskom cottage bez príchuti a Juhočeskom nátierkovom tradičnom.

Teraz spoločnosť ponúka aj jedinečný dezert Lipánek smotanový laktóza < 0,01 %, ktorý sa od bežného Lipánka líši iba obsahom laktózy. Tá je pri jeho výrobe šetrným spôsobom rozložená pomocou enzýmu laktáza na glukózu a galaktózu. Aj napriek úprave výroby si tento výrobok zachováva nezameniteľnú mliečnu chuť a všetky zdraviu prospešné látky. Určite ich ocenia predovšetkým naši najmenší, ale aj dospelí, ktorí si ho doposiaľ nemohli bez ťažkostí vychutnať.

Poctivý a dobrý Lipánek, to nie je iba kvalitný čerstvý krém vyrobený z poctivej Juhočeskej smotany a tvarohu, ale hlavne krém, ktorý je oproti ostatným mliečnym detským dezertom bez škrobu, dusíka, želatíny a teraz hlavne aj bez laktózy. Venujte vždy pozornosť zloženiu detských mliečnych výrobkov a uistite sa, že svojim ratolestiam aj sebe samým dopriavate poctivú a dobrú desiatu bez prídavných látok, akou sú produkty od Lipánka.

Všetky výrobky od Madety so zníženým obsahom laktózy:

  • Skvele chutia
  • Obsahujú menej než 0,01 percenta laktózy
  • Majú plnohodnotné zloženie
  • Sú vhodné aj pre spotrebiteľov bez intolerancie laktózy

Ak vy či vaša ratolesť trpíte intoleranciou laktózy, môžete, samozrejme, vyskúšať aj juhočeské syry, v ktorých je laktóza prirodzene rozložená v priebehu zrenia a jej obsah je pri väčšine týchto syrov nižší než 0,05 percenta. Pretože však ide o prirodzený a neriadený proces, nie je možné tieto nižšie hodnoty vždy garantovať.

Vyskúšať môžete napríklad plátkový syr Lipánek, ktorý prirodzene obsahuje vysoký podiel bielkovín a vápnika dôležitých pre správnu stavbu kostí a zubov. Výborne sa hodí na prípravu desiat a svoje uplatnenie preň nájdete aj v teplej kuchyni.

Viac informácií o našich produktoch so zníženým obsahom laktózy nájdete tu.

Madeta. Tak chutí mlieko.

 

na všetky Lipánkoviny...
cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom